Tesla представила довгоочікуваний електромобіль Model 3

Довгі черги, що нагадують штовханину в магазинах Apple за часів перших моделей iPhone, вишикувалися всюди, від Гонконгу до Вашингтона. Люди вишикувалися, щоб встигнути зарезервувати новинку Tesla, пише hi-news.ru. При стартовій ціні в 35 000 доларів Model 3 коштує в два рази менше, ніж попередні моделі Tesla. Тільки що Елон Маск показав довгоочікуваний електромобіль, хоча і не повністю – за його словами, щось зміниться, а щось відполірується. І доступний Tesla Model 3 повинен стати нашим провідником у світ електромобілів.

«S і X оплатили розробку Model 3, – сказав на початку виступу Маск. – Дякуємо!».

· Model 3 розганяється від нуля до сотні за 6 секунд, це швидше, ніж Chevy Bolt, про який ми скажемо трохи нижче. Втім, це стандарти 90-х.

· Автопілот (фірмова функція Tesla) стає стандартним для автомобілів компанії. І це не дивно.

· Model 3 замовили вже 115 000 чоловік.

· Виглядає Model 3 шикарно.

Рейтинг безпеки в кожній категорії – 5 зірок.

· У машину поміщається 5 дорослих, багажник спереду і ззаду.

· Ніякого бензину, чиста електрика.

У електромобіля буде достатній діапазон пробігу. Автомобільна промисловість вважає базовим діапазоном для практичності 300 кілометрів; нижче – у потенційних покупців може дзвеніти тривожний дзвіночок. Діапазон пробігу на одній зарядці акумулятора нової Tesla буде в межах 300 кілометрів.

Базова ціна буде 35 000 доларів, але ви можете заплатити набагато більше. Говорячи про декілька варіантів розміщення батареї, Model 3 не буде простим автомобілем за 35 000 доларів – ви зможете купити базову версію за ці гроші, але якщо вам щось не сподобається, доплатите більше.

У зв’язку з цим, особливої ​​різниці між Model S, вартість якої варіюється від 75 000 до 133 000 доларів США в залежності від батареї, трансмісії і опцій, і Model 3 не буде.

Цей електромобіль створений, щоб продаватися набагато більше, ніж Model S і X. До цих пір Tesla виробила трохи більше 100 000 автомобілів в цілому; за допомогою більш широковживаної Model 3 Маск сподівається продавати півтора мільйона автомобілів на рік до 2020 року. Для цього йому знадобиться Gigafactory – масивна фабрика з виробництва акумуляторів, яку компанія будує в партнерстві з Panasonic в Неваді – щоб наростити виробництво, оскільки сьогодні постачальники літій-іонних елементів просто не можуть йти в ногу з виробництвом електромобілів.

Model 3 не буде першим «практично» доступним електромобілем на ринку. На ринку вже є ряд доступних електромобілів, включаючи Volkswagen e-Golf, Ford Focus Electric і Nissan Leaf. GM планує продавати Chevy Bolt в 2016 році, за рік до повноцінного виходу Model 3 в 2017 році, на який орієнтується Tesla. Не те щоб GM сильно затьмарювала Tesla, але конкуренцію складе, а конкуренція – це добре для всіх.

У серії Tesla можуть з’явитися і більш доступні машини. Model 3 – це седан. Але недавно Tesla почала продавати дуже і дуже дорогий кросовер Model X – на піку популярності кросоверів. Тому може з’явитися і Model Y, про яку обмовився Елон Маск в одному зі своїх твітів (і згодом видалив).

До цього заходу Tesla не розповсюджувалась про подробиці свого автомобіля. Зараз компанія продає дві моделі: седан Model S, ціна якого стартує з позначки в 71 000 доларів, і позашляховик Model X від 80 000 доларів. Однак доступний і недорогий автомобіль давно був метою Елона Маска. У 2006 році Маск заявив, що Tesla планує побудувати «широкий набір моделей, включаючи доступні і недорогі сімейні авто», щоб підштовхнути світ в напрямку майбутнього на відновлюваній енергії.


Не пропустіть