ЗАЗ представить оновлений модельний ряд Євро-5

Як повідомив AUTO-Consulting віце-президент корпорації «УкрАвто» Вахтанг Васадзе, Запорізький автомобільний завод (ЗАЗ) в 2016 році продовжить випускати автомобілі. Більше того, вже через місяць ЗАЗ представить оновлений модельний ряд Євро-5, а також нову модель, яку запустить у виробництво в 2016 році.

ЗАЗ готує і цілу гаму медичних авто і автомобілів для поліції, проте на великі обсяги продажів в умовах слабкого внутрішнього ринку розраховувати не доводиться. ЗАЗ цілком може займати 4% українського ринку і цей результат поки залишається орієнтиром для виробника, – підкреслив Вахтанг Васадзе.

Комерційні служби «УкрАвто» шукають виходи на зовнішні ринки, але поки з упевненістю можна говорити про продажі продукції ЗАЗу на внутрішньому ринку, окремих країн СНД і в країнах Близького Сходу. На жаль, ринки країн Митного Союзу для ЗАЗу закрилися через цілу низку причин, і потрібно шукати нові ніші.

Конструкторський відділ ЗАЗу підготував цілу «лінійку» моделей у виконанні Євро-5, вже скоро буде показаний і комерційний фургон на платформі ЗАЗ Vida. Великі надії завод покладає на техніку для Національної поліції і медичні автомобілі. Ведуться роботи зі створення моделей, що працюють на газу, до того ж у співпраці зі світовими лідерами в цій галузі. Але навіть при вдалому збігу обставин, ЗАЗ в 2016 році буде працювати з перервами. Найближчий запуск підприємства вже готується.

У корпорації «УкрАвто» все-таки сподіваються, що вдасться в такому режимі пережити кризу і завод в Запоріжжі ще запрацює в повну силу. Поки ж головна мета – зберегти підприємство і колектив, – резюмував віце-президент «УкрАвто».


Не пропустіть