Корейські автовиробники створять понад 20 нових екомобілів

Компанії Kia та Hyundai до 2020 року створять 26 електрокарів, гібридів і водневих моделей.

Нова лінійка включатиме щонайменше 12 гібридів, 6 “розеткових” гібридних версій, 2 електромобілі та дві моделі на водневих паливних елементах, повідомляє JCNews.

Деякі з них вже є в продажу. Зокрема, гібридна версія Hyundai Sonata. Інші автомобілі з’являться ближче до кінця року. У дилерські центри протягом 2016 року надійдуть кросовер Kia Niro і три версії моделі Hyundai Ioniq: гібрид, “розетковий” гібрид і електрокар.

Незважаючи на те, що новий Ioniq представили як конкурента Prius, керівництво компанії не розраховує обійти на цьому терені японську компанію. У Hyundai вважають, що зможуть вийти на друге місце на ринку екологічно чистих автомобілів, а лідерство, як і раніше, залишиться за Toyota.

Прогнози щодо світового ринку свідчать, що до 2020 року Hyundai-Kia буде продавати близько 300 тис екологічних автомобілів по всьому світу. Для порівняння, минулого року Hyundai продав 42,9 тис різних гібридів і 300 автомобілів на водневих паливних елементах.

У Kia повідомляють про реалізацію 18,7 тис гібридів і 8,4 тис електромобілів. Показники Toyota значно перевищують підсумки обох корейських компаній, разом узятих. Японський виробник продав в 2015 році 1,2 млн звичайних гібридів і “розеткових” версій.


Не пропустіть