В Італії вирішили відродити Alfa Romeo родом з 1960-х

Невелика фірма Effeffe Cars представить передсерійний варіант свого спорткара Effeffe Berlinetta, пише auto.mail.ru
Вперше Effeffe Berlinetta була показана ще в 2014 році, але засновникам фірми Effeffe Cars – братам Вітторіо і Леонардо Фріджеріо – треба було два роки, щоб довести машину до стадії серійного виробництва. Вірніше, дрібносерійного, адже автомобіль буде випускатися невеликим тиражем.

Брати Фріджеріо завжди підкреслювали, що є великими шанувальниками класичних італійських спорткарів 60-х років минулого століття. Причому особливу пристрасть вони мають до автомобілів марки Alfa Romeo. Ось і Effeffe Berlinetta вони зробили схожою на такі спорткари, як Alfa Romeo Giulia TZ і Alfa Romeo 2000 Sportiva, хоча про пряме копіювання мова в даному випадку не йде. Швидше, можна говорити про якийсь збірний образ.

Виготовляється машина із застосуванням технологій півстолітньої давності – на трубчастий сталевий каркас навішуються алюмінієві панелі, причому всі кузовні роботи і оздоблення салону виконуються виключно вручну. Під капотом розташовується дволітровий двигун Alfa Romeo потужністю 180 к.с., з яким агрегатується п’ятиступінчаста «механіка». Інші характеристики Effeffe Berlinetta не повідомляються, відомо лише, що машина важить менше 800 кг.

Творці підкреслюють той факт, що, незважаючи на 3D-моделювання та використання інших сучасних технологій, вони зробили справжнього наступника легендарних італійських машин. Офіційна прем’єра Effeffe Berlinetta відбудеться в Монако на конкурсі автомобільної краси Top Marques в кінці наступного тижня.


Не пропустіть