Skoda вперше показала серійний кросовер Kodiak

Компанія Skoda вперше показала серійну версію нового кросовера Kodiak. Автомобіль, який був показаний на спеціальному заході в Празі, частково приховали під камуфляжем. Як повідомляється, повністю розсекретити новинку чеська компанія планує на мотор-шоу в Парижі в жовтні 2016 року. Продажі машини в Європі почнуться на початку наступного року, пише autonews.com.ua.

Виробництво моделі під назвою Kodiak буде налагоджено на заводі в чеському місті Квасіни. Там на поточний момент випускають Roomster, Yeti і Superb. Автомобіль займе в модельній лінійці бренду місце вище Yeti.

130841.15855_600

Дизайн новинки буде повторювати концепт VisionS, який вперше показали на автосалоні в Женеві в березні 2016 року. Машина отримає світлодіодну оптику, спойлер, легкосплавні колісні диски, невелику решітку радіатора і масивні повітрозабірники.

Технічні характеристики кросовера поки тримаються в секреті. Прототип VisionS побудований на модифікованій платформі MQB від Volkswagen Group. До складу силової установки входить 1,5-літровий бензиновий двигун потужністю 156 кінських сил. Агрегат працює спільно з двома електромоторами. Сумарна потужність установки – 255 кінських сил.

Концепт оснащується шестиступінчастою коробкою передач. До 100 км/год кросовер розганяється за 7,4 секунди. Максимальна швидкість – 200 км на годину.


Не пропустіть