КрАЗ запропонує аграріям особливі вантажівки

ПАТ «АвтоКрАЗ» та Національний науковий центр «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» об’єднують зусилля в розробці мобільної сільськогосподарської техніки, яка зможе виконувати безліч операцій, пише trucks.autocentre.ua

Між головним інститутом з розробки механізованих технологій і техніки для АПК Національної академії аграрних наук та національним виробником великовантажної техніки – ПАТ «АвтоКрАЗ», укладено договір про науково-технічне співробітництво в галузі машинобудування. Рішення про співпрацю прийнято з метою створення вітчизняної конкурентоспроможної мобільної сільськогосподарської техніки на базі шасі вітчизняного автомобіля КрАЗ. Передбачається, що нова техніка буде виконувати різні технологічні операції: внесення мінеральних і органічних добрив, обробіток ґрунту, посів, захист рослин шляхом впровадження сучасних технологій тощо.

«АвтоКрАЗ» не так давно почав випускати техніку для аграріїв. В основному це були буряковози і зерновози на базі серійних “капотників”. Зі створенням перспективної лінійки автомобілів колісних формул 4х2, 4х4, 6х4, 6х6 і 8х4 з компонуванням «кабіна над двигуном», а також розширенням кордонів вантажопідйомності в сторону зменшення і значного збільшення, підвищення рівня комфорту, з’явилася можливість для створення на базі КрАЗа різної мобільної спецтехніки для різних галузей економіки країни, зокрема і аграрного комплексу.

Першим в ряду нової потужної техніки для аграріїв став зерновозний автопоїзд КрАЗ-6511С4, здатний перевозити до 75 кубів різного сільськогосподарського вантажу. КрАЗ має намір і далі розширювати модельний ряд сільгосптехніки, тепер із залученням інноваційних наукових розробок.

Вчені та аграрії відзначають, що автомобілю для сільського господарства необхідно володіти багатьма властивостями. Перш за все, це потужність і надійність вузлів і агрегатів, якими в повній мірі володіють вантажівки КрАЗ. Вся нова техніка, яка буде створена завдяки співпраці вчених і промисловців, на їхню думку, знайде широке застосування в агропромисловому комплексі України, і допоможе зробити аграрний бізнес більш прибутковим і ефективним.


Не пропустіть