«Форд» підтвердив розробку конкурента Tesla Model 3

Компанія Ford веде розробку електромобіля, який міг би скласти конкуренцію Tesla Model 3 і Chevrolet Bolt. Таку заяву зробив виконавчий директор американського автовиробника Марк Філдс, повідомляє видання Automotive News.

Передбачається, що нова модель «Форда» буде пропонуватися з двома гібридними (з можливістю зарядки батарей від побутової електромережі і без неї) і повністю електричною силовою установкою. Запас ходу останньої складе приблизно 320 кілометрів.

Новий електромобіль американської марки, швидше за все, назвуть Model E – компанія Ford вже отримала права на цю назву. Збірку електрокара можуть налагодить в 2019 році на новому підприємстві автовиробника в Мексиці.

Всього до 2020 року компанія Ford інвестує в розробку 13 гібридних або повністю електричних моделей 4,5 мільярда доларів.

Єдиним електромобілем «Форда» зараз є електрична версія «Фокуса». Вона оснащується 145-сильним двигуном, а запас її ходу складає близько 180 кілометрів. У США такий Ford Focus коштує 29 тисяч 170 доларів.


Не пропустіть