У Porsche підготували для наступної «Панамери» новий мотор V8

Компанія Porsche представила на Віденському моторному симпозіумі новий бензиновий бітурбо агрегат V8. Двигун дебютує на моделі Panamera наступного покоління, пише motor.ru

Силова установка побудована на базі трилітрової «турбошестірки», якою оснащуються «заряджені» седан і універсал Audi S4 нового покоління. Агрегат прийде на зміну нинішньому 4,8-літровому восьмициліндровому двигуну, який входить в моторну лінійку моделей Panamera і Cayenne.

Наступний Panamera Turbo «вісімка» буде розвивати 550 кінських сил і 770 Нм крутного моменту (на нинішньому Panamera Turbo 4,8-літрова “вісімка” видає 520 сил і 700 Нм). Двигун отримає систему деактивації частини циліндрів при малих навантаженнях, а також буде оптимізовано для роботи з функцією «старт-стоп», що дозволить знизити споживання пального приблизно на 30 відсотків.

Агрегат розроблявся з урахуванням його використання в складі гібридних силових установок. Він адаптований для застосування як на задньопривідній модульній платформі MSB, так і для передньопривідного шасі MLB. Мотор зможе поєднуватися як з восьмиступінчастою автоматичною трансмісією ZF, так і з преселективом аналогічного діапазону (знаходиться в розробці ZF).

Крім Porsche Panamera і Cayenne, новий агрегат потрапить в лінійку деяких моделей компаній Audi і Bentley. Крім того, не виключено, що цим же мотором оснастять позашляховик Lamborghini Urus .


Не пропустіть