Як зі звичайного велосипеда за 60 секунд зробити електробайк

Для цього варто лише замінити переднє колесо велосипеда на спеціальне електроколесо, яке буде ведучим, пише autocentre.ua.

Розумні люди знову винайшли колесо! На сайті, який допомагає винахідникам зібрати гроші на випуск і просування своїх проектів (краудфандінг кікстартера), існує ідея з легкого перетворення звичайних велосипедів в електробайки.

kak-iz-obychnogo-velosipeda-za-60-sekund-sdelat-elektrobayk

kak-iz-obychnogo-velosipeda-za-60-sekund-sdelat-elektrobayk-2

Англійці, творці колеса з електричним приводом, GeoOrbital обіцяють вже в листопаді 2016 запустити серійне виробництво свого пристрою. Він був винайдений два роки тому і вже пройшов 6 стадій удосконалень. Зараз колесо GeoOrbital практично готове до серійного випуску. Запатентований GeoOrbital за своєю ідеєю схожий на колеса футуристичних мотоциклів, показаних у фільмі «Трон». Воно являє собою переднє колесо від велосипеда, в який вмонтований акумулятор, механізм приводу і електромотор.

Процедура заміни звичайного колеса в велосипеді на електричне займає всього 60 хвилин. GeoOrbital буде випускатися в двох розмірах і підходити замість коліс діаметром 26, 28 або 29 дюймів. Шина в ньому спеціальна, пробити її неможливо. На одному заряді акумулятора можна проїхати до 80 км, обіцяють автори ідеї. Максимальна швидкість, якщо не допомагати педалями – 32 км/год. Крім того, пристрій має режимом рекуперації, тобто акумулює електроенергію при гальмуваннях. Від нього ж можна зарядити телефон – для цього передбачений USB-роз’єм. Щоб стати володарем такого колеса в листопаді 2016 року, потрібно профінансувати проект вже зараз. Творці обіцяють, що перерахувавши їм 499 доларів США, ви станете одним з перших в світі володарів такого колеса. А за 50 доларів ви станете «послом марки», отримавши футболку і кепку з логотипом проекту.


Не пропустіть