Hyundai і Kia готують дешеві кросовери

За даними агентства Reuters, корейський концерн Hyundai-Kia вже в наступному році виведе на китайський ринок сімейство компактних і недорогих паркетників, яке розташується нижче моделей Hyundai ix25 / Creta і Kia KX3.

Джерела агентства повідомляють, що виробництво невеликого кросовера під маркою Hyundai на заводі в Чанчжоу почнеться в листопаді 2017 року. Це підприємство потужністю 300 тисяч машин на рік зараз тільки будується і буде запущено в кінці цього року. Ще більш компактна модель з’явиться в 2018-му і пропишеться на заводі Hyundai в Чунціні, який також поки зводиться, але вже спільно з китайським концерном BAIC. Тоді ж дешевий кросовер вийде і під маркою Kia, але про те, де його будуть випускати, даних поки немає.

Передбачається, що нові паркетники створюються з прицілом на широке використання місцевих недорогих комплектуючих, а їх конструкція стане простою і технологічною. Не виключено, що через це моделі матимуть виключно передній привід, хоча і зможуть похвалитися позашляховим виглядом і збільшеним дорожнім просвітом. Але інших подробиць про машини поки немає.

Однак згадаємо, що цієї зими на мотор-шоу в Індії був представлений макет компактного кросовера Hyundai Carlino. Тоді також передбачалося, що подібний автомобіль на платформі хетчбека Hyundai i20 (технічний родич Соляріса) виявиться найменшим і дешевим паркетником компанії. Причому спеціально для місцевого ринку Carlino зробили коротше чотирьох метрів – щоб він потрапляв під пільговий акциз.

Швидше за все, майбутні китайські моделі уніфікують з індійським Hyundai Carlino, хоча для Піднебесної напевно підготують варіанти дешевші (з більш просторим салоном і багажником), адже необхідності вписатися в чотириметровий норматив тут немає. Недорогі паркетники допоможуть корейському концерну відновити частку на бездонному китайському ринку, яка за підсумками минулого року скоротився з 10,4% до 8,9%.


Не пропустіть