Продемонстровано Renault Clio RS

Портал avtovesti.com оприлюднив невелику добірку фото, що демонструють екстремальну версію Renault Clio RS.

Поки що є лише кілька фото, що показують хардкорний Clio RS з більш агресивним кузовом. Найбільш помітними відмінностями від стандартної версії є потужні колісні арки і більш виражені бічні обвіси. Крім того, Renault Sport оснастив «кишенькову ракету» вентильованими передніми крилами для охолодження гальм і досить великим заднім антикрилом для посилення притискної сили.

Передбачається, що інженери допрацювали 1,6-літрову турбочетвірку, підвищивши його віддачу на 30 к.с. до значних 250 к.с. Про крутний момент нічого не говориться, але, ймовірно, він теж підріс з поточних 260 Нм. Варто зазначити, що існуючий Clio Renaultsport 220 Trophy EDC також має функцію форсування, що дозволяє при активації тимчасово збільшити крутний момент до 280 Нм – просто ідеально для обгону.

220-а версія розганяється до 100 км/год за 6,6 секунди і набирає максимальну швидкість 235 км/год, а цей більш гарячий Clio RS повинен бути швидшим.

Французький виробник, як очікується, представить концепт під час наступного Гран-Прі F1 в Монако. Якщо будуть отримані позитивні відгуки, Renault випустить серійну версію, яка буде практично ідентичною концепту, оскільки він майже готовий до масового виробництва. Стандартний Clio близький до оновлення, так що поява більш потужного RS з невеликими доробками набирає більшого сенсу.

Навіть якщо моделі буде дано зелене світло, поки неясно, чи буде Renault Clio RS постійним розширенням сімейства, або автомобіль буде випущений обмеженою серією, або він стане заміною для 220-сильної версії. Офіційний прес-реліз очікується вже незабаром, слідкуйте за оновленнями.

renault-clio-rs-1

renault-clio-rs-2

renault-clio-rs-3

renault-clio-rs-4

renault-clio-rs-5

renault-clio-rs-6


Не пропустіть