Озвучили можливу вартість першого українського електрокара

Концептуальний електрокар українського виробництва, перший «живий» екземпляр який бере участь в марафоні електромобілів Львів – Монте-Карло вже скоро отримає офіційний цінник. При цьому творці автомобіля вважають, що успіх авто може прийти в разі, якщо вартість серійної версії не перевищить 100000 євро, пише o-doroge.com.

Йдеться про перший український електромобіль Synchronous, який порівняно недавно був продемонстрований в Монако. Разом з тим, зараз автомобіль існує лише у вигляді концепту, а тому ні термінів виходу, ні остаточної вартості машини поки не розголошують. Разом з тим, конструкторський колектив з Одеси розраховує зібрати і реалізувати принаймні кілька десятків примірників власного дітища. Його пропонується використовувати для міських перевезень, а також в якості екскурсійного автомобіля.

Всі роботи з проектування, розробки і створення першого зразка електромобіля Synchronous були виконані силами українських фахівців. Українськими є і більшість комплектуючих в тому числі і електронні блоки управління. Винятком є ​​лише силовий контролер, який випущений в США. Крім того, акумуляторні батареї для автомобіля виробляються в Китаї. У той же час станція підзарядки для перспективного електромобіля також була виготовлена в Україні.

Презентація першого українського електрокара відбулася в Монако в середині квітня в рамках форуму поновлюваних джерел енергії і екотранспорту. Машина оснащена електродвигуном, що приводить в рух колеса передньої осі. Заряду літій-іонних акумуляторів машини досить для пробігу 130 – 160 кілометрів.


Не пропустіть