Новий Citroen C3: перша інформація

Інсайдерам вдалося з’ясувати основні нюанси хетчбека нового покоління, прем’єра якого відбудеться 29 червня 2016 року

Як повідомляє видання L’Automobile, новий Citroen C3 отримає цілий ряд рис від кросовера C4 Cactus, але при цьому буде мати набагато краще оснащення, ніж кабріолет E-Mehari, показаний в Женеві.

В основу нового Citroen C3 буде покладена загальна платформа з Peugeot 208. Таке рішення було прийнято, оскільки старий партнер Citroen – компанія General Motors – не встиг вкластися в розробку нової платформи, а у нового акціонера – китайського DongFeng – не було на це часу. Збірка нового Citroen C3 буде здійснюватися на заводі в словацькій Трнаві, що дозволить знизити витрати на виробництво.

Дизайн хетчбека нового покоління матиме чимало спільних рис з кросовером Citroen C4 Cactus – наприклад, фірмові вставки Airbump, що захищають двері від пошкоджень. У загальній мінімалістичній стилістиці з «Кактусом» буде виконаний і салон Citroen C3. У рух новий Citroen C3 будуть приводити двигуни потужністю від 68 до 110 к.с. Базовим стане оновлений 1,2-літровий трициліндровий мотор PureTech, крім того, в лінійці буде представлений і новий 1,5-літровий дизельний агрегат.

Публічний показ нового Citroen C3 відбудеться восени цього року на Міжнародному автосалоні в Парижі.


Не пропустіть