Новий седан Alfa Romeo стане конкурентом BMW 5-series

Італійський автовиробник має намір в 2018 році представити модель E-класу, здатну кинути виклик німецькій «великій трійці»

Компанія Alfa Romeo працює над створенням нового седана E-класу. Як повідомляє портал Auto Express, новинка розміститься в модельному ряду марки на сходинку вище седана Giulia і стане прямим конкурентом BMW 5-series, Mercedes-Benz E-class і Audi A6.

Велика чотирьохдверка буде побудована на загальній з Giulia платформі і отримає задній привід. Мотори у двох моделей також будуть загальними, наприклад дизельний двигун об’ємом 2,2 л. Очікується і поява під капотом новинки трилітрового мотора V6 від Maserati, яка також працює на важкому паливі.

Бензиновий турбомотор, який у версії для Giulia розвиває 200 к.с., на новій моделі також з’явиться, але в більш потужному виконанні. Топова комплектація великого седана Alfa Romeo отримає двигун V6 з подвійним турбонаддувом потужністю 510 к.с., який встановлюється на спортивну версію Giulia. Від молодшої моделі новинка успадкує і коробки передач – шестиступінчасту “механіку” і автоматичну коробку з вісьмома ступенями.

Також седан Е-класу від Alfa Romeo отримає гібридну силову установку, яку фахівці альянсу Fiat-Chrysler планують розробити самостійно. Прем’єра нової моделі італійської марки відбудеться в 2018 році.


Не пропустіть