Aston Martin презентував найекстремальніший родстер Vantage GT12

Підрозділ Aston Martin Q показав в Гудвуді найбільш екстремальний родстер компанії за всю історію – Aston Martin Vantage GT12 Roadster, пише avtovesti.com

Aston Martin представив свій Vantage GT3 (який через претензії Porsche був перейменований в GT12) більше року тому і зараз вони вирішили позбавити його даху. Правда, якщо купе було випущено обмеженим тиражем в 100 автомобілів, то родстер зібрали в єдиному екземплярі. Він був побудований і доставлений за дев’ять місяців силами заводського тюнінг-дивізіону Q і заявлений як «найбільш екстремальний родстер», що вийшов з воріт Гейдон.

У ньому застосовується велика кількість карбонових панелей і унікальні настройки підвіски, що забезпечують водієві родстера такі ж відчуття рухливості і повороткості, як від водіння його побратима-купе. Vantage GT12 Roadster також оснастили повністю титанової випускною системою, яка, ймовірно, забезпечує чудове звучання, з урахуванням того, що під карбоновою «шкірою» розташований 6,0-літровий “атмосферник” V12. Як і в купе, його віддача становить значні 591 к.с. і 625 Нм крутного моменту, передані 7-ступінчастою трансмісією з підрульовими пелюстками на колеса.

Про продуктивності нічого не говориться, але, ймовірно, родстер буде трохи повільнішим за купе через надлишок ваги, яке розганяється з 0 до 100 км/год за 3,7 секунди і набирає максимальну швидкість 297 км/год.

Aston Martin нічого не говорить про ціну, але, ймовірно, це значно дорожче купе, яке пропонувався за немаленьку ціну 250 000 фунтів.


Не пропустіть