Jeep намагається відновити виробництво розкішного Wagoneer

Марка Jeep планує відновити випуск свої знамениті позашляховики Wagoneer і Grand Wagoneer, що зійшли з конвеєрного випуску ще в 1991 році. Ці моделі були найдорожчими і багатими по своїй комплектації і саме це є важливим для босів компанії. Однак, в новому виконанні ці моделі не будуть самостійними, а стануть топовими версіями відомого всім позашляховика Grand Cherokee.

Отже, глава компанії Майк Менлі заявив про те, що Wagoneer і Grand Wagoneer очолять модельний ряд марки і стануть преміальними версіями легендарного позашляховика. Поряд з такими комплектаціями, як Overland і Summit вони будуть знаходитися в самому верху по своїй начинці і, відповідно, за своєю вартістю. Виходить, що марка готова використовувати старі назви як добре відомі всім і позначають щось максимально преміальне і ексклюзивне.

У зв’язку з цим, самостійної розкішної моделі у Jeep Grand Cherokee, мабуть, не буде. І цим вкрай незадоволені її фанати, які не бажають бачити в ряду комплектацій сторонню модель марки. Вони вважали, що відроджена модель буде відмінно конкурувати з іншим преміальним брендом і її моделлю – Range Rover. Тепер же виходить, що цінова ніша цих позашляховиків дійсно буде єдиною, але в цьому випадку багато хто віддасть перевагу все-таки позашляховик преміум-класу Range Rover, вартість розширеної комплектації якого сягає 80 тисяч доларів.

Однак, вся ця інформація поки що ходить на рівні чуток, серед яких з’являються і ті, які спростовують ці відомості. Наприклад, заявлено також і про те, що Grand Wagoneer може все-таки стати цілком самостійною моделлю. Але і в цьому випадку розкішний всюдихід буде використовувати ту ж платформу, що і наступне покоління Grand Cherokee. Таким чином, остаточного рішення поки що немає, але незабаром і воно буде прийнято, тому що вже з 2019 року почнуть виробляти відроджений Wagoneer і його версію з приставкою Grand.


Не пропустіть