Aston Martin випустить среднемоторний суперкар

Компанія Aston Martin після 2020 року може випустити суперкар з среднемоторнім компонуванням, пише autoportal.ua

При будівництві новинки розробники використовують технології гібридного гіперкара AM-RB 001, створеного спільно з компанією Red Bull і її головним інженером Едріаном Ньюї. «Все, що ми робимо в рамках наших спеціальних проектів, віщує щось, що з’явиться у нас в подальшому. AM-RB 001 – це провісник средньмоторного автомобіля, який стане частиною лінійки Aston Martin»

Шеф-дизайнер «Астона» також поділився новими подробицями про AM-RB 001. Супергібрид оснастять абсолютно новим агрегатом на 12 циліндрів, який буде менше і легше 5,2-літрового битурбо мотора V12, розробленого для моделі DB11. Двигун зможе розкручуватися до 11 тисяч обертів на хвилину. Раніше передбачалося, що до складу силової установки AM-RB 001 увійде семилітровий агрегат з дванадцятьма циліндрами від трекового суперкара Vulcan.

Прототип спільного супергібрида Aston Martin і Red Bull дебютував на початку липня. За неофіційними даними, «Астон» збирається випустити від 99 до 150 дорожніх машин і 25 трекових примірників. Вартість новинки складе близько 3,3 мільйона євро. Перші клієнти отримають свої автомобілі в 2017 році.


Не пропустіть