Kia випускає спортивні версії Optima і Rio GT

Корейський концерн Kia, продажі продукції якого останнім часом неухильно знижуються, вирішив випустити спортивні версії своїх найбільш популярних моделей. Ярлик “GT” отримають моделі Optima і Rio.

Першою на світових авторинках з’явиться Optima GT, прототипом якої стала американська версія SX. Авто отримає дійсно новий дизайн – змінений низький передній бампер, тоновані фари, дифузор, оформлений під покриття хромом, хоча на фото “спортивним” воно просто не виглядає. Машина отримає турбомотор на 2 літри і 245 кінських сил, і буде здатна розганятися до ста кілометрів за 7,4 секунди.

Максимальна швидкість нової Optima GT складе двісті сорок кілометрів. Авто отримає електропідсилювач керма, електронну систему регулювання підвіски, передній привід і шестиступінчасту автоматичну коробку передач.

Rio GT повинен дебютувати лише в 2018 році, проте деякі подробиці про оновлений хечбек вже відомі. Крім основної “спортивної” версії четвертого покоління популярної моделі, очікується ще авто GT Line, яке буде доповнено в першу чергу додатковими декоративними елементами. А основною версією купе з кузовом великого розміру.

Rio GT отримає задній привід, двигун на 1,6 літрів з потужністю 180 кінських сил, стане легшим і значно дорожчим через використання більш якісних матеріалів. Очікується, що салон хетчбека буде обладнаний відповідно до заявок – сучасною мультимедійною системою з останніми розробками і дорогим оздобленням.

Розробники також повідомили, що на базі спортивної версії Rio вони розробляють новий гібридний автомобіль. Перші дані про нього журналісти сподіваються отримати цієї осені.


Не пропустіть