Нова інформація про найдорожчий кросовер у світі

Як повідомляють британські автомобільні ЗМІ з посиланням на керівництво компанії Bentley, найдорожчий і швидкий кросовер у світі – Bentayga, запозичить двигун у свого побратима – «зарядженого» кросовера Audi – SQ7, пише daily-motor.ru

Справа в тому, що в даний час Bentayga продається на світовому ринку тільки з одним двигуном. Незабаром моторна лінійка цієї моделі буде істотно розширена. Першим у цьому списку значиться дизельний агрегат, який, до слова, інженери Bentley розробляти «з нуля» – не збираються.

Інгольштадский автогігант поділиться зі своїми колегами з «Бентлі» новітнім 8-циліндровим мотором з подвійним турбонаддувом і електричним компресором.

Потужність цієї установки в Audi SQ7 становить 435 кінських сил при 900 Нм піковому крутному моменту. Однак, ймовірно, на Bentayga віддача цього мотора буде збільшена, але наскільки – поки невідомо.

Цим же мотором будуть комплектувати ще кілька моделей брендів, які входять до складу VW Group, наприклад нове покоління спорткара Porsche Panamera.

У майбутньому крім дизельної версії найшвидший кросовер у світі від Bentley отримає «заряджену» версію під назвою Speed, яка буде використовувати 12-циліндровий агрегат на 630 кінських сил. Також в плани компанії входить випуск гібридної версії цього позашляховика.


Не пропустіть