Автомобілі Volkswagen змінять назви і емблему

На європейському ринку легких розвізних автомобілів очікується поповнення: у машин Volkswagen Crafter з’являться двійники – MAN TGE, пише autocentre.ua.

Концерн Volkswagen, який володіє акціями таких відомих виробників вантажівок важкого класу як Scania і MAN, вирішив розширити свій вплив і на ринку легких розвізних автомобілів. Дуже скоро тут з’явиться нова модель MAN TGE, яка є, по суті, дороблена зовні і всередині автомобілем Volkswagen Crafter наступного покоління. Від свого донора Crafter новий гравець ринку MAN TGE відрізняється хіба що фарами, решіткою радіатора та емблематикою, невеликі зміни є і в інтер’єрі. З технічної точки зору – це теж Volkswagen. Дві колісні бази на вибір, три варіанти висоти даху. Загальна довжина варіюється від 5,98 м до 7,38 м, а висота – від 2,34 м до 2,8 м. Корисний об’єм вантажного відсіку досягає 18,3 кубометра.

Крім суцільнометалевих фургонів, MAN TGE буде доступний і як шасі для різних кузовних надбудов – з одинарної або подвійної кабінами. До відмітних особливостей машини слід віднести можливість вибору одного з трьох типів приводу: на передні колеса, на задні або повний. Під капотом встановлять новий 2,0-літровий дизельний двигун, потужністю від 102 до 177 к.с. Останні будуть комплектуватися або 6-ступінчастою механічною або 8-ступінчастою автоматичною коробками передач.

MAN TGE буде відрізнятися високим рівнем активної і пасивної безпеки. Наявність електромеханічного підсилювача керма (вперше в класі) дало можливість встановити численні електронні системи допомоги водієві. Серед них варто відзначити систему аварійного гальмування Emergency Brake Assist, адаптивний круїз-контроль, систему проти бокового вітру, систему допомоги при рушанні вгору і ін.

Нові вантажівки що розвозять автомобілі MAN TGE спершу вийдуть на ринки Німеччини, Швейцарії та Нідерландів в червні 2017 року, через два місяці після початку виробництва. Не виключено, що крім європейських країн поставки автомобіля почнуться і в США.


Не пропустіть