Seat випустить спортивну версію кросовера Ateca

Компанія Seat підготує спортивну версію свого першого кроссовера Ateca. Автомобіль отримає в назві приставку Cupra. Раніше повідомлялося, що прем’єра автомобіля відбудеться на автосалоні в Парижі в жовтні 2016 року проте, за даними Autocar, дебют новинки може бути перенесений. Продажі автомобіля в Європі почнуться в кінці наступного року.

За даними видання всередині компанії, автомобіль отримає 2,0-літровий бензиновий двигун. Такий же мотор встановлюється на модель Leon Cupra (295 кінських сил). Однак спеціально для «зарядженого» кросовера потужність двигуна буде збільшена до 300 кінських сил. Розгін до 100 км/год у машини займе близько 6 шести секунд.

Компанія Seat показала свій перший в історії кросовер під назвою Ateca на автосалоні в Женеві. Продажі машини в Європі почнуться влітку. Автомобіль побудований на платформі MQB. Дизайн кросовера нагадує концепт 20V20, який був представлений в березні 2015 року. Довжина машини становить 4,36 м, а ширина – 1,84 метра. Розмір колісної бази дорівнює 2,64 метрів. Об’єм багажного відділення у передньопривідної версії становить 510 л і 485 л – у задньопривідної модифікації.

В моторну гамму новинки увійшов 1,0-літровий бензиновий мотор з трьома циліндрами. Потужність агрегат складає 113 кінських сил. Також доступний 1,4-літровий двигун TSI з віддачею 148 кінських сил. Клієнтам запропонують два дизельні мотори об’ємом 1,6 і 2,0 літра. Потужність агрегатів становить від 113 до 187 кінських сил. Двигуни працюють спільно з шестиступінчастою механічною коробкою передач або «автоматом» з двома зчепленнями.


Не пропустіть