Audi A9: остання інформація про шикарний седан

Згідно із заявою гендиректора німецької компанії, флагманська модель отримає чотири двері і електричний привід.

У публікації журналу Autocar наводиться інтерв’ю з главою Audi Рупертом Штадлер, в якому той говорить про плани фірми на найближчі роки. Так, «вже до 2020 року у виробничій лінійці компанії буде відразу три електромобіля» – говорить Штадлер. У 2018-му спершу з’явиться кросовер Audi Q6 e-tron, чиїм прототипом є концепт Audi e-tron quattro, а на наступний рік обіцяється A9.

Перспективний суперник Mercedes-Benz S-Class Coupe і Bentley Continental GT, на відміну від них, буде мати чотиридверний кузов. Але якщо силова установка повнопривідної машини буде базуватися на вузлах того ж e-tron quattro (три електромотора – один спереду, два позаду, але сумарною потужністю вже не менше 600 к.с. при дальності пробігу на одній зарядці в 500 км), то дизайн екстер’єру буде нагадувати цілком собі бензиновий концепт Audi prologue 2014 року.

Прогнозується, що A9 вийде на четвертий з п’яти можливих рівнів автономного водіння – це самостійність електромобіля в міському середовищі, комунікація з інфраструктурою і між машинами, розпізнавання всього. Автопілот третього рівня (пробковий, паркувальний, автобан) продемонструє наступне покоління Audi A8.


Не пропустіть