Власники Mercedes забудуть, що таке проблеми з паркуванням

Гендиректор Daimler Дітер Цетше зробив кілька цікавих заяв на виставці споживчої електроніки IFA, пише auto.mail.ru

За словами Цетше, які наводить Autocar, в найближчому майбутньому автомобілі стануть не просто транспортними засобами, а персональними помічниками, які спростять життя людям, переставши провокувати стреси.

Зокрема, гендиректор Daimler заявив, що незабаром на автомобілях Mercedes з’являться спеціальні датчики, які «будуть відслідковувати параметри організму пасажирів і коригувати ситуацію всередині машини таким чином, щоб покращувати стан людей». При цьому якісь параметри будуть відслідковувати датчики, не уточнюється.

Також доктор Цетше зазначив, що проблема пошуку місця для паркування перестане існувати як така: Mercedes і Bosch вже тестують систему зв’язку автомобіля та інфраструктури, коли парковка, оснащена відповідним обладнанням, повідомить кількість вільних місць базі Mercedes-Benz, звідки інформація буде передаватися машинам.
Наступним кроком розвитку технологій стане повністю самостійне паркування автомобілів: водій буде виходити там, де йому потрібно, а машина самостійно доїде до найближчого паркінгу і повернеться назад, коли це буде потрібно господареві.

Але це не все! Через час власник «Мерседеса» зможе обходитися без персонального водія: машина сама забере дітей зі школи, відвезе дружину до супермаркету і так далі. При цьому, як зазначив глава «Даймлера», «благополуччя пасажирів буде перебувати під постійним контролем».


Не пропустіть