Офіційно представлено нове покоління Audi A5 Sportback (Фото)

Як стало відомо, публічний дебют другого покоління «п’ятидверного купе» Audi A5 Sportback відбудеться вже восени в Парижі. Подібно новому A5 Coupe, зовнішність A5 Sportba ck буде виконана в ще більш «гострій» фірмовій стилістиці автобренда. Крім того, стала ширшою радіаторна решітка, лінії на капоті і з боків стали ще виразнішими, а фари і задні ліхтарі були замінені на нові.

У довжину нова генерація Audi A5 Sportback виросла на 21 мм, тепер вона 4 733 мм при колісній базі 2 824 мм (+14 мм). Тоді як висота і ширина, навпаки, скоротилися – до 1 386 і 1 843 міліметрів відповідно. Втім, якщо вірити офіційним представникам компанії, після всіх проведених змін в салоні новинки стало ще просторіше. Крім того, «пятидверка» скинула в вазі цілих 85 кг, тепер досягаючи маси на рівні 1 470 кг. А коефіцієнт аеродинамічного опору – 0,26, як запевняє Audi, кращий в класі, пише autolandija.ru

У «Старому світі» A5 Sportback буде пропонуватися з дво- і трилітровий бензиновими і дизельними агрегатами, потужність яких буде варіюватися від 190 до 286 кінських сил. З ними будуть комбінуватися як механічна «шестиступка», так і 7-діапазонний «робот» S ​​Tronic з двома зчепленнями або ж 8-діапазонний «автомат». Також автомобіль буде доступний і в 170-сильній модифікації з приставкою g-tron, які працюють як на бензині, так і на газі. Топова версія Audi S5 Sportback отримає в своє розпорядження 354-сильний турбомотор V6 3.0 TFSI, з яким «німець» буде добиратися до сотні всього за 4,7 секунди при «максималці» в 250 км/год.

У списку опцій для моделі будуть доступні серед іншого повністю цифрова панель приладів, світлодіодна оптика, мультимедіа в 8,3-дюймовим «тач-скрін», функція відстеження своєї смуги, система з розпізнавання дорожніх знаків, адаптивний круїз-контроль, а також автопарковщик. Крім того, за додаткову плату буде доступна і підвіска з керованою жорсткістю амортизаторів електронікою.

До Європи Audi A5 Sportback нової генерації добереться вже на початку наступного року за ціною від 37,8 тисячі євро. Тоді як за S5 Sportback «попросют» вже від 62,5 тисячі євро.


Не пропустіть