Німці придумали «ідеальний автомобіль» за 12 000 євро (Фото)

Нещодавно заснована мюнхенська фірма Sono Motors GmbH збирається запропонувати покупцям електричний компактвен Sion, пише auto.mail.ru

Молода, але дуже амбітна фірма Sono взяла собі за мету побудувати електромобіль, який би володів «ідеальним» набором споживчих якостей. По-перше, він повинен бути містким. По-друге, максимально використовувати поновлювані джерела енергії. По-третє, екологічно чистим. І, по-четверте, недорогим.

Місткість забезпечили кузов вагонного компонування і посадкова формула 3 + 3. Як поновлюване джерело енергії спочатку розглядалося сонце, тому на даху і капоті встановлені сонячні панелі площею 7,5 квадратних метра, постійно заряджають акумулятори. Екологічна чистота досягнута шляхом використання кузовних панелей і деталей інтер’єру з перероблених матеріалів. І, нарешті, вартість базового Sonos Sion становить всього 12 000 євро.

Електромобіль буде пропонуватися з трьома видами батарей різної ємності. Базова модифікація отримає батарею на 14,4 кВт ∙ г, яка дозволить машині проїздити 120 кілометрів. Батарея на 30 кВт ∙ год збільшить пробіг до 250 км. Найдорожча модифікація отримає акумулятор на 50 кВт ∙ год. Скільки кілометрів зможе проїхати такий електромобіль, розробники не уточнили, але відомо, що топ-модифікація зможе буксирувати причіп масою 1300 кг. Завдяки сонячним панелям, які постійно підзаряджають акумулятори, щоденний пробіг автомобіля в середньому збільшується на 30 кілометрів.

Всі модифікації оснащуються безальтернативним електромотором потужністю 68 к.с. Управління всіма функціями та налаштуваннями здійснюється з сенсорного дисплея, розташованого на центральній панелі. Зараз фірма Sono Motors збирає кошти для побудови прототипу, а випуск електромобіля заплановано на 2018 рік.


Не пропустіть