Skoda виведе на світовий ринок п’ять нових кросоверів

Як пишуть наші західні колеги, чеський автоконцерн Skoda має намір вивести в найближчі п’ять років на світовий авторинок відразу п’ять своїх нових кросоверів. Дана інформація була оприлюднена в ході демонстрації свого першого повністю нового позашляховика – Kodiaq. Керівництво марки, присутнє під час дебюту цього представника сегменту SUV, підтвердило готовність до випуску інших моделей кросоверів в найближчі роки.

За словами представників «Шкоди», позашляховик Kodiaq є «первістком» в плеяді нових кросоверів чеської автомобільної марки. У найближчі роки на ринок вийдуть ще чотири представники SUV-сегмента, пише daily-motor.ru.

Що стосується вже показаного Kodiaq, то він буде в основному орієнтований на автомобільний ринок «Піднебесної». Також для КНР в Skoda готують ще один кросовер, але вже менш габаритний і дорогий. У компанії поки не готові повідомити щодо нього ніякої інформації.

Кросовер Kodiaq, який є родоначальником оновленого сегмента кросоверів компанії «Шкода», був показаний в Берліні 1 вересня. Автомобіль проектувався на основі концепт-кара Vision-S, дебют якого відбувся кілька років тому в Женеві.

Керівництво «Шкоди» довгий час не могло визначитися з тим, як назвати свій новий автомобіль. В результаті було прийнято рішення зупинитися на варіанті «Кадьяк» (порода ведмедів на Алясці).

Продажі даної моделі в Європі стартують вже в кінці цього року. Автомобіль буде оснащуватися одним з трьох бензинових моторів TSI, а також двома варіантами дизельних агрегатів TDI. Пару цим установкам складе 6-ступінчаста механічна коробка передач, а також робот DSG. Кросовер буде доступний для європейських покупців як в передньопривідній, так і повнопривідній модифікації.


Не пропустіть