Kia Rio нового покоління: розкриті подробиці і фото популярного хетчбека

Компанія Kia поділилася фото і даними про європейську версію Rio четвертої генерації.

Світова прем’єра моделі відбудеться 29 вересня поточного року в рамках Паризького автосалону. В Європі Rio буде пропонуватися тільки в п’ятидверному кузові, там він з’явиться в першому кварталі наступного року. Хетч нового покоління отримав більш «дорослий» дизайн і став трохи крупніший попередника, пише kolesa.ru.

Довжина Kia Rio-2017 дорівнює 4 065 мм (+15 мм), ширина – 1 725 мм (+5 мм), висота посилання – 1 450 мм (-5 мм), розмір колісної бази складає 2 580 мм (+10 мм). Мінімальний об’єм багажного відділення виріс на 37 літрів, тепер цей показник дорівнює 325 літрам.

В інтер’єрі «пятидверки» з’явилися більш якісні матеріали обробки, сам салон став просторішим. Крім того, поліпшена ергономіка. Наприклад, на центральній консолі зменшилася кількість кнопок. Крісла можуть бути оббиті чорною або сірою тканиною або штучною шкірою таких же кольорів. Опціонально запропонують чорно-червону оббивку з еко-шкіри.

У Kia запевняють, що новий Rio виявиться одним з найбезпечніших автомобілів у своєму класі – компанія розраховує, що модель отримає п’ять зірок в краш-тестах Euro NCAP. Хетчбек оснащений системою автономного екстреного гальмування з функцією розпізнавання пішоходів, шістьма подушками безпеки, системою стеження за смугою руху.

Також в арсеналі новинки є обігрів сидінь і рульового колеса, круїз-контроль з обмежувачем швидкості, система безключового доступу в салон, камера заднього виду, датчики дощу і світла, мультимедійний комплекс з 5 або 7-дюймовим сенсорним екраном, підтримкою Apple CarPlay і Android Auto, навігацією TomTom.

В Європі Kia Rio четвертого покоління запропонують з літровим турбодизелем T-GDI потужністю 98 або 118 к.с., який також ставиться на Сee’d. У компанії вважають, що на Ріо з цим мотором доведеться найбільшу кількість продажів. Ще хетчбек можна буде купити з бензиновими двигунами MPI об’ємом 1,25 і 1,4 літра з віддачею в 82 і 90 к.с. відповідно і з дизелем 1.4, що видає 69 або 88 к.с.


Не пропустіть