Mercedes-Benz представив електричну вантажівку майбутнього (Фото)

Новинку під назвою Urban eTruck показали на виставці комерційного транспорту в німецькому Ганновері, пише auto.mail.ru

Mercedes-Benz Urban eTruck є прототип новогї вантажівки, який разом з безпілотним міським автобусом Future Bus і мікроавтобусом Vision Van повинен сформувати лінійку комерційного і громадського транспорту майбутнього.

У рух Mercedes-Benz eTruck приводиться двома трифазними електродвигунами сукупною віддачею близько 340 к.с. і 1000 Н ∙ м. Двигуни живляться від трьох літій-іонних батарей загальною місткістю 212 кВт ∙ год. Таке рішення дозволяє вантажівці в стандартній версії долати на одній зарядці до 200 кілометрів.

Нова вантажівка має три режими роботи: Auto, Agile і Eco. У першому випадку автоматика самостійно вибирає потужність, необхідну для руху в залежності від умов. Другий режим під назвою Agile можна порівняти зі спортрежимом на коробках легкових автомобілів. Електроніка видаватиме максимум віддачі силових агрегатів, що може бути актуальним, наприклад, при русі по гірських трасах. Нарешті, в режимі Eco на чільне місце буде поставлено максимальний запас ходу.

Нарешті, Mercedes-Benz Urban eTruck по-максимуму укомплектований сучасними технологічними рішеннями. Скажімо, дзеркала заднього виду повністю замінені камерами, а автомобіль укомплектований планшетним комп’ютером, що дозволяє дистанційно відстежувати стан вантажівки.

У Mercedes-Benz обіцяють, що серійне втілення концепту Urban eTruck може статися вже в 2018 році. Причому, як і прототип, автомобіль для продажу буде оснащений електричним мотором.


Не пропустіть