Презентували Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard: люксовий танк для олігархів (Фото)

За даними Mercedes-Benz, броньований лімузин здатний витримати чергу пострілів зі штурмової гвинтівки і може протистояти вибухівку потужністю 15 кг у тротиловому еквіваленті, пише autocentre.ua.

Під час створення Pullman Guard застосовуються високоміцна сталь і арамід, а скло зроблене з полікарбонату. Крім зовнішньої “капсули”, передбачено елементи захисту і безпосередньо в салоні. Вставки є на бокових вікнах і поблизу заднього скла – на випадок збройного нападу ззаду.

Дверцята автомобіля мають особливий механізм, майже як у сейфів (вони змикаються «наглухо»), і оснащені додатковими електромоторами – активуються під час відчинення/зачинення.

Порівняно з Mercedes-Maybach Pullman без броні захищена модифікація майже вдвічі важча – 5,1 т. Рушійною силою Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard є 12-циліндровий бензиновий мотор із подвійним турбонаддувом, який розвиває 523 сили і має максимальний крутильний момент у830 Нм. На випадок форс-мажору передбачено додатковий акумулятор для запуску двигуна і резервні засоби спецзв’язку.

Якщо говорити про довжину S600 Pullman Guard, вона майже на 1 метр перевищує показники стандартного Mercedes-Maybach. Як і у разі з неброньованою модифікацією, інтер’єр передбачає найкраще оздоблення, наявність бару, масажу крісел і не тільки. Пасажирський відсік може мати два ряди диванів, розташованих один навпроти одного або один – тільки для господаря і його супутниці (або партнера по бізнесу).

Також передбачається наявність захисної перегородки, яка не тільки відокремлює VIP-персон від водія та охоронця, що висядь попереду, а й захищає їх. Перегородка – броньована. Простіше кажучи, все залежить від побажань замовника і товщини його гаманця. Незахищений Pullman коштує від 500 тисяч євро, а от броньований «Майбах» обійдеться щонайменше в 1,4 мільйона євро.

Дебют Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard відбудеться на Паризькому автосалоні, а перші товарні екземпляри складуть у другій половині 2017 року.


Не пропустіть