Citroen C3 – тепер нове покоління з незвичайним дизайном (Фото)

Для французьких компаній добре виступити на автосалоні в Парижі – це справа честі, пише auto.mail.ru.

Саме тому у «Сітроена» тут такий великий і красивий стенд. Саме тому марка показує тут новий С3 – головну ударну силу Citroen в Європі.

Правда, останнім часом попит на Citroen C3 залишав бажати кращого. У Старому Світі машина продавалася вдвічі гірше, ніж такі конкуренти, як Peugeot 208 або Ford Fiesta. Тому в Citroen вирішили ризикнути – дизайн нового С3 спочатку може навіть шокувати.

Тепер С3 є такий собі зменшений C4 Cactus, який у нас, на жаль, не продається (а ось в Європі цей недорогий кросовер з незвичайним дизайном багатьом припав до душі). Наприклад, у С3 теж є дуже корисний захист боковин у вигляді «капсул» під назвою Airbump.

Ще одна важлива перевага новинки – збільшені габарити (+50 мм по довжині, а колісна база виросла і зовсім на 74 мм). Та й салон став іншим, в сучасному стилі «менше кнопок, більше дисплеїв» (центральний дисплей тут, до речі, 7-дюймовий, досить барвистий, з підтримкою Apple CarPley і Android Auto). Мало того, у С3, як і у нового Peugeot 5008, є вбудована HD камера з широким вузлом огляду, яка дозволяє робити фотографії (і тут же викладати їх в соціальні мережі) або записувати відеоролики. Причому в разі аварії відео буде зроблено автоматично – камера збереже в «чорний ящик» те, що відбувалося з машиною до аварії і відразу ж після неї.

Ніяких новомодних гібридів або електромоторів у С3 не буде, все стандартно і знайоме. Бензинові версії будуть оснащуватися 3-циліндровими агрегатами об’ємом 1 або 1,2 л (потужністю від 68 к.с. до 110 к.с.), а дизельні видаватимуть 75 або 100 к.с.


Не пропустіть