1000-сильний гіперкар Mercedes-AMG з’явиться в 2018 році

Розпочато розробку найпотужнішого серійного суперкара за всю історію Mercedes

Про це розповів глава відділу перспективних розробок концерну Daimler AG Томас Вебер, повідомляє Le Blog Auto.

Як і при розробці спорткара Mercedes-Benz SLR McLaren, німці також знайшли собі партнера в Великобританії. Тільки цього разу ним стала не компанія McLaren, а Lotus. Саме вона відповідає за розробку шасі, а все інше візьме на себе спортпідрозділ AMG, яке і буде випускати даний суперкар на своєму заводі в Аффальтербаху.

За словами розробників, прийдешній гіперкар буде легким, дуже потужним і, як вони сподіваються, встановить новий рекорд кола на знаменитій трасі Нюрбургринг. У машині буде використано технології зі світу Формули-1, причому доведенням їздових якостей займуться пілоти гоночної команди Mercedes-AMG Petronas Льюїс Хемілтон і Ніко Росберг. Двигун буде побудований на основі формульного 1,6-літрового турбомотора, у формульного боліда запозичать і систему рекуперації.

Характеристики автомобіля поки невідомі, але очікується, що потужність гібридної силової установки перевищує 1000 к.с. Автомобіль буде випущений обмеженою серією, а його вартість перевищить 2 млн євро. Головним його конкурентом буде гіперкар Aston Martin-Red Bull 001, чиє виробництво також почнеться в 2018 році.


Не пропустіть