Jeep випустить конкурента Range Rover

Американська компанія планує в 2018 році запустити у виробництво флагманський позашляховик Jeep Wagoneer, який стане прямим конкурентом Range Rover, пише auto.mail.ru.

Модель Jeep Wagoneer була знята з виробництва в далекому 1991 році, і хоча розмов про її відродження за ці роки було чимало, але далі заяв про наміри справа так і не просунулася. Однак буквально тиждень тому, на Паризькому автосалоні, глава Jeep Майкл Менлі підтвердив, що Jeep Wagoneer однозначно буде запущений у виробництво, причому «робота в цьому напрямку вже щосили йде».

Так само Менлі повідомив, що Jeep Wagoneer буде конкурувати з такими моделями, як Range Rover, Mercedes-Benz GLS і Porsche Cayenne. Точну ціну майбутнього позашляховика він поки назвати не зміг, але сказав, що ціновий діапазон буде близько 120 000 – 140 000 тисяч доларів. Тобто, майбутній Jeep Wagoneer буде коштувати в два рази більше, ніж найдорожча на сьогоднішній день модель американської компанії – Jeep Grand Cherokee SRT.

В основу Jeep Wagoneer ляже платформа Maserati Levante, від якого він також успадкує деякі вузли та агрегати. На цій же платформі в даний час створюється Jeep Grand Cherokee наступного покоління, який з’явиться в наступному році. Для американського ринку запропонують бензинову модифікацію з 3,8-літровим восьмициліндровим турбомотором, а на інших ринках гаму двигунів розширять за рахунок трилітрового шестициліндрового турбодизеля. Концептуальний Jeep Wagoneer повинен дебютувати на одному з автосалонів в 2018 році, на конвеєр машина встане в кінці того ж, або на початку 2019 року.


Не пропустіть