Американці знайшли заміну культового «Хаммера» (Фото)

Невелика фірма Alkane Truck Company з Південної Кароліни хоче вивести на ринок США бразильський позашляховик Agrale Marrua, пише auto.mail.ru.

З припиненням виробництва Hummer H1 на північноамериканському ринку виник дефіцит автомобілів підвищеної прохідності, здатних працювати в важких умовах. Наприклад, при ліквідації пожеж у важкодоступній місцевості, патрулюванні заповідників і виконанні ряду завдань в надзвичайних ситуаціях. Існуючі позашляховики не завжди підходять для подібних цілей, так як мало хто з них може зрівнятися з «Хаммером» по невибагливості, універсальності і прохідності.

Відповідну машину – позашляховик Agrale Marrua – американці знайшли в Бразилії. І на початку наступного року виведуть автомобіль на північноамериканський ринок під власним брендом. Машина отримала назву Alkane Dominator і зазнала серйозних доопрацювань. Насамперед американці відмовилися від двигуна Cummins і замість нього встановили шестилітровий восьмициліндровий турбомотор General Motors потужністю 345 к.с., який може працювати на чотирьох видах палива: солярці, бензині, зрідженому газі і пропані.

Опціонально можна замовити 8,8-літровий мотор потужністю 501 к.с. З обома двигунами агрегатується шестиступінчаста автоматична КПП. Alkane Dominator важить 5805 кг, досягає в довжину 5300 мм, колісна база – 3350 мм. Машина пропонується з вантажною площадкою, на якій при бажанні можна встановити спеціальний модуль. Крім того, пропонується додаткове обладнання – лебідка і шноркель, після чого позашляховик зможе долати водні перешкоди глибиною 1 метр.

З інших особливостей Alkane Dominator варто відзначити захисне покриття кузова спеціальним полімерним складом Line-X, який захистить машину від впливу несприятливих факторів. Розробники стверджують, що завдяки цьому покриттю кузова не страшна корозія, сіль і подряпини. Офіційна прем’єра Alkane Dominator відбудеться 3 листопада в Лас-Вегасі на автошоу SEMA, а в продаж позашляховик повинен надійти на початку наступного року за ціною $ 80 000 за базову модифікацію.


Не пропустіть