Mercedes-Benz представив нове сімейство двигунів

Компанія Daimler офіційно представила нове сімейство силових агрегатів, призначених для автомобілів марки Mercedes-Benz, пише wroom.ru.

Нове сімейство моторів має модульну архітектуру, що передбачає створення чотирициліндрових і шестициліндрових уніфікованих агрегатів (з об’ємом одного циліндра рівним 500 «кубиків»), як в бензиновому, так і в дизельному виконаннях. Аналогічним шляхом вже пішли такі компанії, як BMW, Jaguar Land Rover і Volvo.

Базовим силовим агрегатом для багатьох майбутніх «Мерседесів» буде чотирициліндровий дволітровий двигун з турбокомпресором. Мотор з індексом M264 може встановлюватися як поздовжньо, так і поперечно, а його потужність може досягати 250 к.с.

Вперше після двадцятирічної перерви під капот «Мерседесів» повернуться рядні шестициліндрові мотори. Бензиновий трилітровий двигун M256 по суті є гібридним: у нього є вбудований стартер-генератор, що забезпечує рекуперацію енергії і дає прибавку в 20 к.с. до потужності основного мотора. Ще одна особливість конструкції – застосування звичайного турбокомпресора і додаткової електричної турбіни, як у кросовера Audi SQ7. У 2017 році цей силовий агрегат дістанеться рестайлінговий седанам Mercedes-Benz S-класу.

На основі того ж блоку циліндрів побудований і шестициліндровий турбодизель OM656 потужністю понад 300 к.с. з системою рекуперації вихлопних газів, уприскуванням сечовини і системою зміни фаз газорозподілу.


Не пропустіть