Celesta – новий седан марки Hyundai (Фото)

У китайському Гунчжоу представлена ​​нова модель марки Hyundai, яка стане проміжною ланкою між Verna/Solaris і Elantra, пише auto.mail.ru.

Китайська преса сміливо називає Hyundai Celesta «старшим братом» седана Verna. Дійсно, новинка стилістично нагадує нову «Верну», хоча має повністю оригінальний кузов.

Якщо порівнювати Celesta і Verna безпосередньо, то виходить наступне: колісна база новинки – 2 650 мм проти 2 600, довжина – 4 510 мм проти 4 380. Так що за габаритами новий седан марки Hyundai майже наздогнав «Елантру», яка розтяглася на 4 570 мм.

А ось силовий агрегат Celesta дістався від «молодшого брата»: на перших порах модель буде комплектуватися виключно 1,6-літровим 123-сильним мотором, з яким можуть працювати 6-ступінчасті коробки, механіка або автомат.

Про салон сказати нічого не можна – на автошоу були виставлені лише наглухо затоновані екземпляри. Єдина деталь, про яку розповіли корейці, – це наявність окремого повітроводу для пасажирів заднього дивана.

Випускати Hyundai Celesta буде спільне підприємство Beijing Hyundai, притому продажі стартують не скоро – приблизно, навесні-влітку наступного року. На інші ринки, крім китайського, поставляти седан не планують. У всякому разі, поки.

%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d1%8f-7


Не пропустіть