Daimler витратить $ 11 млрд на електромобілі Mercedes-EQ

У найближчі роки концерн Daimler AG має намір розвивати електричний суббренд EQ і до 2025 року випустити десять електромобілів

На думку аналітиків Daimler, до 2025 року електромобілі захоплять від 15% до 25% світового авторинку. Ігнорувати цей перспективний і швидко зростаючий сегмент німці не мають наміру і виділять 11 млрд євро на розробку і запуск у виробництво відразу десяти електромобілів. Першим на конвеєр встане концептуальний електричний кросовер Generation EQ, показаний на минулому Паризькому автосалоні.

Повнопривідний електромобіль отримає пару електромоторів сукупною потужністю 402 к.с. (700 Н ∙ м). Першу сотню Generation EQ повинен розмінювати менш, ніж за п’ять секунд, а дальність ходу на повністю заряджених акумуляторах складе 500 кілометрів. Обіцяно, що якась «інноваційна система швидкої зарядки», дозволить всього за п’ять хвилин зарядити батареї до рівня, який дозволить проїхати ще сто кілометрів.

В основі кроссовера лежить модульна платформа EVA (Electric Vehicle Architecture), на якій будуть побудовані всі моделі бренду EQ. Блок батарей розроблений і виробляється дочірньою компанією Daimler AG – Deutsche ACCUmotion. В даний час ця фірма працює над новим поколінням акумуляторів, які дозволять збільшити дальність пробігу електромобілів в середньому на 200 кілометрів.

Випуск всіх моделей бренду EQ планується організувати на найсучаснішому заводі концерну – в Бремені, де зараз збирають Mercedes-Benz C-класу і кросовер Mercedes-Benz GLC. Первісток бренду EQ надійде в продаж до кінця цього десятиліття, причому, за запевненнями розробників, електромобіль отримає не тільки найсучасніші системи безпеки, а й функцію автономного водіння.

%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d1%8f-1

%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d1%8f


Не пропустіть