Двигун без розподільних валів – новий революційний винахід (Відео)

Китайські автомобілі Qoros першими отримають новий двигун, розроблений власником фірми з виробництва суперкарів Крістіаном фон Кенігсегг, пише avtoblog.ua.

Як стверджує сам автор винаходу, новий мотор набагато ефективніший традиційних двигунів. Наприклад, агрегат здатний розвинути на 47% більше крутного моменту, на 45% більше потужності і при цьому витрачати на 15% менше палива і виробляти на 35% менше шкідливих викидів.

Принцип роботи нового винаходу Крістіан фон Кенігсегг пояснив в невеликому відеоролику. Якщо коротко, то у нового двигуна є традиційна система уприскування, однак відсутній розподільний вал. Замість цього за підйом і опускання клапанів відповідають спеціальні актуатори, керовані електронікою. Така схема має ряд переваг, оскільки дозволяє змінювати фази газорозподілу, а також відключати циліндри.

Першим автомобілем, на якому дебютував мотор без розподільного вала став хетчбек Qoros 3, представлений на автосалоні в Гуанчжоу. Найближчим часом компанія Qoros проведе випробування декількох автомобілів з такими двигунами. У разі, якщо тести виявляться вдалими, то революційні мотори будуть встановлюватися на серійні автомобілі цього виробника, а Китай може стати першою країною, де машини з такими силовими установками масово з’являться на дорогах.


Не пропустіть