Mercedes-Benz розробив революційні фари (Фото)

Кожна з фар головного світла нового покоління складається з більш ніж мільйона незалежних один від одного мікродзеркал, керованих електронікою. Штучний інтелект отримує дані про обстановку навколо автомобіля від радарів і датчиків і в реальному часі змінює рівень яскравості кожного пікселя, пише auto.tsn.ua.

На думку Mercedes-Benz, швидкість і точність зміни яскравості пікселів дають системі практично безмежні можливості. Гюнтер Фішер, керівник відділу операційних систем транспортних засобів концерну Daimler AG, підкреслив, що “вирішальне значення має не сама технологія фар, а “цифрова розвідка”, підключена до них”.

Крім традиційних можливостей для адаптивних фар, нова оптика може проектувати на дорогу різні символи. Наприклад, показати дистанцію до наступного повороту, повторити зафіксований камерою дорожній знак, попередити про небезпеку на дорозі і підсвітити пішоходів на узбіччі, не засліплюючи при цьому їх самих.

Перші прототипи з системою “Digital Light” вже були представлені публіці в рамках спеціальних заходів. Коли саме почнеться серійне виробництво машин з подібною технологією, поки не уточнюється.


Не пропустіть