Skoda представила найпотужнішу Octavia (Фото)

Чеська компанія Skoda представила «заряджену» версію Octavia RS в кузові універсал і ліфтбек, пише autonews.com.ua.

Дизайн версій RS витриманий в тому ж стилі, що у нещодавно оновленої Octavia. Відповідно, заряджена версія отримала нові світлодіодні фари, решітку радіатора і перероблений передній бампер із збільшеними повітрозабірниками.

Більш спортивна підвіска версій RS занижена на 15 мм, а задня колія стала на 30 мм ширше, ніж у попередника. У базове оснащення увійдуть 17-дюймові колісні диски, а диски на 18 і 19 дюймів будуть доступні за доплату.

В оснащення ввійдуть електронне блокування переднього міжколісного диференціала XDS +, рульове управління із змінним відношенням, спеціальний акустичний генератор, що підсилює звук мотора, а також електронний комплекс управління шасі DCC з декількома режимами.

Як і раніше, Octavia RS отримала два мотора на вибір. Дволітровий бензиновий турбомотор TSI розвиває 230 к.с. і крутний момент в 350 Нм в діапазоні 1500-4600 об/хв. Передньопривідна модель з таким мотором з 6-ступінчастою «механікою» набирає 100 км/год за 6,7 секунди, а максимальна швидкість складає 250 км/год. Змішана витрата з МКПП – 6,5 л/100 км. За доплату до цього мотора пропонується і 6-ступінчастий «робот» DSG.

Дизельна версія оснащені 2-літровим двигуном віддачею в 184 к.с. і 380 Нм з 1750 об/хв. Ліфтбек з таким дизелем і МКПП ( «робот» DSG – опція) розганяється до «сотні» за 7,9 секунди, набирає 232 км/год і витрачає в змішаному циклі 4,5 л/100 км. І тільки дизельна версія буде поєднуватися з повним приводом. КПП – тільки DSG.

Європейські продажі новинки стартують в наступному році.


Не пропустіть