У Skoda підтвердили розробку «зарядженого» кросовера Kodiaq

Боси чеської компанії, яка раніше була відома великою кількістю «гарячих» версій своїх моделей, мають намір і далі розвивати цей напрям.

Чеська компанія як і раніше не збирається будувати «заряджені» модифікації моделей класом менше, ніж Octavia: керівництво компанії вважає, що результати продажів таких спорткарів не виправдовують витрат на їх розробку і виробництво. А ось на більші свої моделі боси Skoda поглядають цілком зацікавлено.

Приміром, уже отримано офіційне підтвердження того, що RS-версію розроблять для найбільшого кроссовера марки на ім’я Kodiaq. Про це виданню Evo заявив глава департаменту досліджень і розробок Skoda Крістіан Штрубе. Такий Kodiaq зможе прискорюватися до 100 км/год приблизно за 6,5 секунди, що зробить його найшвидшої моделлю марки.

Однак, за попередніми даними, проробляти це «заряджений» позашляховик буде за допомогою дизельного двигуна: Kodiaq RS планується оснастити дволітровим дизелем, що розвиває 240 к.с. і 500 Нм крутного моменту, причому ця тяга буде доступна в діапазоні від 1 750 до 2 500 об/хв. На застосування дизеля, за чутками, в Skoda зважилися заради відповідності свого модельного ряду строгим екологічним стандартам.

Як зазначив представник Skoda, перспектива отримати «гарячу» версію зберігається і у легкового флагмана марки – сімейства Superb. Однак, цей проект поки що відкладено в довгий ящик, і терміни його реалізації не називаються.


Не пропустіть