BMW розсекретила універсал 5-Series Touring нового покоління

Баварська марка BMW офіційно розсекретила універсал 5-Series Touring нового покоління G31. Світова прем’єра практичного автомобіля відбудеться навесні поточного року, в рамках Міжнародного Женевського автосалону.

Новий універсал BMW 5-Series Touring 2017 модельного року надійде в продаж в середині літа поточного року. Дизайн автомобіля, якщо не брати до уваги задню частину, виконаний в тому ж стилі, що і у седана. Як відзначили представники бренду, «універсал BMW 5-Series Touring в першу чергу орієнтований на європейський ринок, де автомобіль користується успіхом протягом останніх 25 років».

Універсал BMW 5-Series Touring нової генерації став на центнер легшим попередника. Крім цього, автомобіль отримав оптимізовану аеродинаміку і нові силові агрегати, завдяки чому значно зменшився викид шкідливих речовин (на 11%). Обсяг багажного відділення новинки становить 570 літрів (+10 літрів). Якщо скласти спинки заднього «дивана», цей показник складе 1700 літрів. При цьому універсал нової генерації здатний перевозити на 120 кг більше, ніж попередник – 720-730 кілограмів (в залежності від модифікації).

Модель BMW 5-Series Touring нової генерації G31 буде доступна в модифікації 530i, 540i xDrive, 520d і 530d. Принаймні, на поточний момент компанія розповіла тільки про ці версіях. Універсал BMW 530i Touring оснащений 2,0-літровим 4-циліндровим мотором, потужністю 245 к.с. і 350 Нм крутного моменту. У парі з двигуном працює 8-ступінчастий “автомат”. Модифікація 540i xDrive отримала рядний 6-циліндровий мотор, потужністю 340 к.с. і 450 Нм крутного моменту. У тандемі з силовим агрегатом працює «автомат» і система повного приводу xDrive.

Дизельний універсал BMW 520d Touring 2017 модельного року отримав дволітровий мотор з віддачею в 190 сил (400 Нм). У стандартній комплектації ця версія йде з 6-ступінчастою механічною коробкою передач, «автомат» доступний в якості опції. Універсал 530d з рядною дизельної «шісткою» (265 к.с. і 620 Нм) буде запропонований як з приводом на задні колеса, так і з системою xDrive; «автомат» йде вже в базовому виконанні.

Архітектура салону універсала BMW 5-Series Touring (G31), з поправкою на тип кузова, – така ж, як у однойменного седана. У список оснащення новинки входять системи автономного управління, а також змішана безпеки і допомоги водієві. Ціни і докладний опис комплектацій новинки в компанії обіцяли оголосити ближче до старту продажів.


Не пропустіть