MАЗ-257.S30 – рамний шкільний автобус для розбитих доріг (Фото)

Мінський автозавод виготовив перший в СНД шкільний автобус, який спочатку спроектований для розбитих сільських доріг, пише autocentre.ua.

MАЗ-257.S30 на відміну від своїх побратимів з ближнього зарубіжжя розроблений спеціально для сільської місцевості. А тому йому не страшні ні замети, ні пісок, ні ями на дорогах. В основі машини лежить рамне шасі від вантажівки-среднетоннажника.

MАЗ-257.S30 відрізняє збільшений кліренс і потужні ресори всіх коліс. Все це робить машину поза конкуренцією на ринку СНД. У рух шкільний автобус призводить турбодизель екологічного стандарту Євро 5. Застосовується електронний обмежувач швидкості, який лімітує «максималку» при досягненні 60 км/год.

Подовжений салон розрахований на перевезення 28 дітей.

Салон відповідає всім європейським вимогами щодо безпеки для даного класу машин. Так, наприклад, крісла оснащені чотирьохточковими ременями безпеки. Щоб дітлахам дорога в школу проходила веселіше, є мультимедійна система. Автобус також обладнаний системою гучного зв’язку.

Вже восени 2017 року новий шкільний автобус MАЗ-257.S30 почне розвозити сільських школярів. Причому це стосується не тільки Білорусі, але і ринку країн ЄАЕС. Дана модель розроблена в рамках програми «Шкільний автобус» за участю Мінського автозаводу і Банком розвитку Республіки Білорусь. Для цієї мети створені дві моделі автобусів – МАЗ-241 і МАЗ-257. Всього буде виготовлено 300 таких машин.


Не пропустіть