Skoda запускає в серію новий літровий турбомотор

Завод Skoda в Млада-Болеславі випустив 13-мільйонний двигун. Разом з цією знаменною подією підприємство святкує ще одне – старт виробництва нового турбомотора 1.0 TSI сімейства EA 211.

Як розповіли в компанії, у сучасного трьохциліндрового літрового двигуна «оптимальну» вагу, агрегат має ковані шатуни і алюмінієві поршні. Потужність мотора в Skoda не уточнили, ймовірно мова йде про 115-сильному агрегаті, призначеному для європейської модифікації рестайлінгової Octavia.

Найперший двигун був зібраний в Млада-Болеславі в майстерні фірми Laurin & Klement для мотоцикла Slavia в 1899 році. Це був одноциліндровий мотор потужністю 1,25 к.с. У 1905-му чехи зібрали перший автомобільний двигун – літровий агрегат з водяним охолодженням і потужністю 7 к.с. Як ми пам’ятаємо, потім фірма перетворилася в Skoda.

З 1997 року підприємство чеської марки поставляє двигуни для моделей концерну Volkswagen, в який Шкода увійшла за шість років до цього. «Первістком» виявився мотор 1.0 з віддачею в 50 к.с., призначений для маленьких автомобілів VW Group.

У прес-службі марки також відзначили, що сьогодні завод в Млада-Болеславі випускає до 2 300 моторів в день, а у виробництві двигунів зайнято близько 1 400 осіб.


Не пропустіть