Range Rover здивував новим позашляховиком (Фото)

З прототипу Velar півстоліття тому почалася історія Range Rover, а сьогодні так назвали четверту і, мабуть, найбільш екстравагантну модель в лінійці британського бренду

Чутки про те, що слідом за BMW і «Мерседесом» британці випустять модний купе-кросовер, не підтвердилися. У профіль Velar далекий від X6 і GLE Coupe. Швидше, це ще один класичний, але дуже стильний універсал. І нехай вас не бентежать висувні дверні ручки, максимально звужена оптика і величезні колісні диски: перед нами вже серійна машина.

Range Rover Velar виявився на 45 сантиметрів довший «Евока» і на 20 сантиметрів коротший «Спорту». Величина колісної бази до міліметра збігається з показником Jaguar F-Pace. Ось ми і розкрили головну таємницю моделі: Velar по суті є F-Pace з дизайном від Land Rover.

На старті продажів у Velar буде вже шість двигунів, по три бензинових і дизельних, по дві «четвірки» і по одному V6. Діапазон потужності – від 180 до 380 к.с. Всі мотори вже знайомі по інших моделях групи Jaguar Land Rover. C Jaguar F-Pace новачка ріднить 8-ступінчастий автомат і повний привід без понижувальної передачі. Зате, на відміну від «кішки», «Рейндж» отримав пневмопідвіску. З її допомогою кліренс можна збільшити до 251 міліметра.

Інтер’єр практично повністю перевели на сенсорне управління. Таке ми поки бачили тільки на концептах, так що повірити в серійну сутність Velar все ще складно. Тачскрінів в інтер’єрі кілька, що полегшує спілкування з численними функціями і «наворотами» автомобіля.

Цікаво, що салон оброблений тканиною, а не шкірою, яку ми звикли бачити на преміальних моделях. Британці збираються прищепити клієнтам думку, що текстиль теж може виглядати дорого, хоча повністю від шкіри поки відмовлятися не збираються.

Старт європейських продажів Range Rover Velar призначений на липень. Головного конкурента британці називають, не криючись: це Porsche Macan.


Не пропустіть