Перший електромобіль Lamborghini з’явиться до 2025 року

Компанія Lamborghini планує розробити свій перший повністю електричний спортивний автомобіль, повідомляє Automotive News з посиланням на виконавчого директора італійського виробника Стефано Доменікалі. За його словами, проект вже отримав «зелене світло», однак публічна прем’єра екологічно чистого автомобіля марки відбудеться не раніше 2025 року.

«Електрифікація є однією з тих областей, яким ми приділяємо особливу увагу. Я не вірю, однак, що ми вже в найближчий час зможемо створити такий автомобіль. Велика проблема полягає в знаходженні правильного балансу між вагою і динамічними показниками суперкара», – пояснив Доменікалі.

У компанії не виключають можливості використання силового агрегату Porsche Mision Е – перші серійні екземпляри німецького виробника будуть випущені вже в 2020 році. Німецький електрокар буде оснащуватися двома електродвигунами з сумарною потужністю в 600 к.с. Це дозволить повністю електричному суперкару Lamborghini розганятися від 0 до 100 км/год менш ніж за 4 секунди.

Тоді як в цьому році італійський виробник покаже свою першу гібридну модель. Йдеться про однойменну версію кросовера Urus, продажі якого в Європі почнуться влітку 2018 року.


Не пропустіть