Jeep офіційно розсекретила 707-сильний позашляховик Grand Cherokee Trackhawk

Після досить довгого очікування американська марка Jeep офіційно розсекретила екстремальний позашляховик Grand Cherokee Trackhawk 2018 модельного року. Як і передбачалося до прем’єри, автомобіль отримав високопродуктивний двигун Hellcat, який здатний видавати 707 кінських сил і 875 Нм крутного моменту.

Відразу скажемо, що публічна презентація «зарядженої» новинки відбудеться на Нью-Йоркському автосалоні, а в продаж 707-сильний позашляховик повинен надійти в четвертому кварталі поточного року. Як уже зазначалося, в рух новий автомобіль приводиться 6,2-літровим двигуном Hellcat V8, який перекочував з екстремальних моделям Challenger і Charger. На позашляховику цей агрегат генерує 707 сил і 875 Нм крутного моменту. Заявлений розгін з 0 до 60 миль в годину (про – 97 км/год) – 3,5 секунди. Це при тому, що автомобіль важить порядку 2 433 кілограм. Максимальна швидкість новинки становить 180 миль в годину (290 км/год). Крім того, він може буксирувати причіп, загальною масою 3 266 кг. У будь-якому випадку, перед нами найшвидший позашляховик американського бренду Jeep, який коли-небудь сходив з конвеєра.

«Заряджений» позашляховик Jeep Grand Cherokee Trackhawk 2018 оснащений модернізованою системою повного приводу і автоматичною коробкою перемикання передач з вісьмома швидкостями. Крім цього, автомобіль отримав диференціал підвищеного тертя з електронним управлінням. Як розповіли представники американського бренду, в залежності від режиму руху крутний момент може розподілятися між осями в різних пропорціях. Наприклад, співвідношення між осями може бути 40:60, 50:50, 60:40, 35:65 і 30:70.

Також в оснащення екстремальної новинки входять високопродуктивні гальмівні механізми Brembo. Варто сказати, що візуально «заряджений» автомобіль практично нічим не відрізняється від версії SRT. У моделі з’явився новий вентиляційний отвір в передній частині, а також трохи змінилося оформлення переднього бампера. Позашляховик укомплектований 20-дюймовими «катками», під якими красуються жовті гальмівні супорти. У задній частині звертає на себе увагу вихлопна система з чотирма патрубками і трохи модифікований дифузор.

У салоні новинки все говорить про її потенційні можливості. У центральній частині приладової панелі розташувався тахометр. На центральній консолі розташований великий дисплей інформаційно-розважального комплексу, який отримав спеціальні оновлення для моделі Trackhawk. Тобто, на монітор системи можна виводити дані про продуктивність автомобіля. В обробці інтер’єру машини використана шкіра Nappa і замша. Причому для автомобіля була спеціально підібрана унікальна кольорова схема, яку не зустріти ні в одній моделі бренду.

Повторимо, хардкордний Jeep Grand Cherokee Trackhawk ‘2018 зробить свій світовий дебют в рамках майбутнього автосалону в Нью-Йорку.


Не пропустіть