Nissan представив оновлений кросовер X-Trail

Через рік японський кросовер отримає автопілот, який зможе брати керування на себе в пробках і на швидкісних магістралях

Компанія Nissan на закритому заході в Кардіффі (Уельс) представила оновлений X-Trail. Після рестайлінгу у популярного кросовера збільшився багажник, а зовні він став схожий на старший Murano. На європейському ринку продажі оновленого Nissan X-Trail почнуться в серпні 2017 року.

Зовні відрізнити новинку від попередника можна по V-подібній хромованій вставці в центрі решітки радіатора – схоже рішення застосоване в Nissan Murano. Крім того, змінилася форма протитуманних фар: круглі основи замінили на прямокутні. У задній бампер кросовера додали хрому, а ліхтарі зробили повністю світлодіодними.

Найпомітніші зміни всередині X-Trail – нове кермо трьохспицеве зі скошеним нижнім сегментом. У компанії Nissan пояснили, що таке рішення було застосовано для полегшення посадки. На самому кермі змінилися кнопки управління мультимедіа, круїз-контролем і бортовим комп’ютером – зокрема, зникли джойстики.

У списку опцій новинки з’явився підігрів заднього дивана і двоколірна обробка салону. За доплату Nissan запропонує навігацію, інтерфейс якої «наблизили до мобільних додатків». У 2018 р Nissan пообіцяв додати для X-Trail опцію ProPilot – систему автономного управління, яка буде працювати на швидкісних шосе і в пробках.

В ході рестайлінгу інженери трохи змінили компонування салону, а саме розташування заднього дивана. В результаті цього незначно збільшився обсяг багажника – з 550 до 565 літрів. Лінійка двигунів для Nissan X-Trail не змінилася: на європейському ринку в неї входять два турбодизеля (130 і 177 к.с.), а також один бензиновий мотор 2,0 л (144 кінські сили).

Nissan X-Trail третього покоління дебютував в 2013 році.


Не пропустіть