Kia Stonic: перші офіційні зображення нового кросовера

Корейський виробник опублікував офіційні дизайнерські скетчі свого нового SUV B-класу, продажі якого повинні початися в поточному році.

Корейці назвали свій новий крос Stonic, що є похідним від слів Speedy (швидкий) і Tonic («тоніка» – основний звук музичного ладу). Відповідно до неофіційної інформації, новий крос базується на європейській версії Kia Rio останнього покоління (наша версія Rio інша). Модель отримала зовнішність у фірмовій стилістиці, але без з’єднаних задніх ліхтарів.

Інтер’єр Kia Stonic аналогічний європейському хетчу Rio -ідентична архітектура передньої панелі з «підвішеною» зоною управління кліматом, а в центрі розташована «планшетна» інформаційно-розважальна система. Все це «приправлено» помаранчевими акцентами.

З складі силової гами Kia Stonic виробник поки нічого не повідомив. Можливо, двигуни крос теж запозичить у Rio, а це бензинові об’ємом 1.0, 1.25 і 1.4, а також 1,4-літровий дизель. Швидше за все Stonic буде доступний тільки з переднім приводом.

Продажі новинки на європейському ринку почнуться в другій половині 2017 року. Корейцю належить змагатися з моделями Renault Captur, Peugeot 2009 Mazda CX-3 і Nissan Juke. Звичайно, Stonic належить конкурувати і з «родинним» Hyundai Kona.


Не пропустіть