Якою буде Skoda Octavia наступного покоління

Skoda відсвяткувала 6 мільйонів продажів Octavia. Але незважаючи на те, що нинішнє покоління дебютувало разом з Golf 7, Octavia 4 не з’явиться до 2021 року. Німецький журнал Auto Bild стверджує, дебют наступної ітерації чеського бестселера відбудеться в 2020 році, а продажі почнуться на наступний рік. Звичайно, новий автомобіль буде їздити на істотно переглянутій платформі MQB, але на цьому схожість з Golf наступного покоління закінчується, пише avtomaniya.com.

Після того, як китайський ринок закохався в доступний практичний простір чеського автомобіля, Octavia стала однією з вирішальних моделей всієї VW Group. Нова ітерація автомобіля стане ще довшою, і, вважають, в кузові універсал запропонує від 610 до 630 літрів багажного відділення. Це приблизно аналогічно показнику Superb. За рахунок збільшення колісної бази загальна довжина збільшиться до 4,7 м.

Новий дизайн – це те, чого чекають всі покупці. Німецький журнал вважає, новий стиль буде включати в себе більш незграбні світлодіодні фари в стилі Matrix і безліч висококласної хромованої обробки. А кузов отримає більш скульптурні поверхні.

4-е покоління Octavia обладнають новітніми технологіями, які розроблять для наступного Golf, очікуваного в 2019 році. Вони включать в себе напів-автономні системи, різні формати дисплеїв і розширені функції, підтримані голосовим управлінням.

BlueMotion від VW йдуть рука об руку з GreenLine від Skoda. Таким чином, найскромніша Octavia може відмовитися від 1,6-літрового двигуна TDI на користь 1,5 TSI потужністю 130 к.с. і м’якою гібридною системою, що пропонує регенерацію кінетичної енергії гальмування.

2,0-літровий TDI збільшить потужність з 150 і 184 к.с. до 163 і 190 к.с. А 1,8-літровий TSI буде замінений 2,0-літровим, потужністю 200 к.с. з обертовим моментом 340 Нм, що схоже на силовий агрегат Polo GTI.

Нововведення відобразяться і на ціноутворенні, але все одно Octavia буде коштувати на 5 000 євро дешевше, ніж еквівалентний Superb.


Не пропустіть