Розсекречені подробиці про бюджетний електрокар Tesla Model 3

Тиждень тому найдешевший електрокар американської компанії Tesla встав на конвеєр для серійного виробництва. Після цього фотографії першого випущеного примірника Model 3 були опубліковані в інтернеті.

На знімках помітно, що в його салоні встановлено трьохпроменеве рульове колесо. Цікавим рішенням є приладова панель, на якій прилади, як такі, відсутні, але є великий централізований дисплей, на якому демонструються всі характеристики автомобіля.

Кузов Tesla Model 3 більше нагадує хетчбек, ніж седан, але, тим не менш, у нього збереглася традиційний гладкий дах Tesla. Ілон Маск, засновник і глава компанії, підтвердив, що спочатку бюджетна модель буде випускатися тільки з заднім приводом. Він пояснив, що таке рішення було прийнято зв’язку з тим, що їм необхідно зберегти виробничий графік.

Електрокар Tesla Model 3 здатний проїжджати на одному заряді 345 км, а на розгін до “першої сотні” йому знадобиться менше 6 секунд. Седан отримає спортивний режим “Ludicrous Mode”, але ймовірно не такий як у седана Model S. Також є одна особливість цього електрокара – його не можна безкоштовно заряджати на станціях Tesla Supercharger.

Tesla Model 3 був одним з найбільш очікуваних автомобілів року, а головною причиною цього є його низька вартість. У базовій комплектації новинку оцінили в 35 000 доларів. Перші масові поставки електрокара заплановані на останній квартал поточного року.


Не пропустіть